Vacature: secretaris

18 sep 2024

SECRETARIS: een kanjer van een spin in het web

De Huiskamer van Odijk is een vrijwilligersorganisatie, 9 jaar geleden opgericht door een aantal betrokken Odijkers. Inmiddels zijn 700 Odijkse huishoudens lid voor een klein bedrag per maand. Iedere woensdagochtend is de Huiskamer van Odijk geopend in het dorpshuis en bruist het van de bezoekers en gezellige ontmoetingen (Koffieochtend, Creatiefcafé, Digi café, De Boekenkast). Op vrijdagen organiseren we de Eettafel van Odijk, waar samen gegeten wordt. De diensten Chauffeur van Odijk, Helpende Hand van Odijk en Boodschappenhulp worden op afstand gecoördineerd en het aanbod activiteiten is aan het uitbreiden. Er zijn 120 vrijwilligers betrokken.

In de loop van 2023 was door natuurlijk verloop het bestuur klein geworden. Na een grote wervingscampagne startte afgelopen januari een gezellig voltallig bestuur. Helaas is de secretaris wegens privéredenen vóór de zomer gestopt. In de afgelopen maanden zijn de belangrijkste werkzaamheden door het team opgevangen.

Als secretaris vorm je, met de voorzitter en de penningmeester, het dagelijks bestuur (DB). En met de algemene bestuursleden voor ‘activiteiten’, ‘diensten’, ‘communicatie’ en’ lokaal en sociaal’ vormt het DB het Algemeen Bestuur (AB). De secretaris is de spin in het web van in- en externe communicatie, beleidsinitiatieven, -uitvoering en -bewaking. En heeft zodoende ook een overall beeld van de HvO.

Werkzaamheden:

  • Bereidt de bestuurs- en ALV-vergaderingen voor, bewaakt de uit te voeren acties en stelt agenda en verslagen op
  • Voert de correspondentie met in- en externe contacten
  • Bewaakt registraties zoals die bij de Kamer van Koophandel
  • Beheert het info-HvO emailaccount
  • Is de contactpersoon tussen het bestuur en de vrijwilligerscoördinator betreffende vrijwilligersbeleid, werving/selectie en ontwikkelingen op vrijwilligersgebied en de dagelijkse gang van zaken.

Het bestuur komt maandelijks bij elkaar. Op den duur is het plan om weer naar eens per 2 maanden terug te gaan. Het tijdsbeslag is gemiddeld één dagdeel per week, verspreid over de week. Dit is flexibel te plannen en kan veelal vanuit huis uitgevoerd worden. Als secretaris heb je veel vrijheid om invulling te geven aan deze functie. Je weet welke soort werkzaamheden bij de secretaris-rol horen en je kunt je goed schriftelijk uitdrukken. Als secretaris heb je veel contact met inwoners uit het dorp, betrokken vrijwilligers van andere organisaties in gemeente Bunnik. Je zult merken dat jouw netwerk groter wordt.

Een bestuursperiode duurt 3 jaar en wordt ingevuld conform het rooster van aftreden.
Het gaat om een onbezoldigde functie.

Ben je woonachtig in Odijk, Werkhoven of Bunnik en heb je interesse? Voor meer informatie of reageren op deze leuke vrijwilligersfunctie, stuur een mail naar info@huiskamervanodijk.nl en/of loop op woensdagochtend binnen in het dorpshuis bij vrijwilligerscoördinator Irene de Kruijf.